oppskrift | risotto med erter, sopp og balsamico

Risotto er en av de rettene jeg alltid så på som veldig fancy og vanskelig å lage, men det er jo faktisk helt motsatt. Det eneste du trenger er litt tålmodighet, og den riktige typen ris. Jeg kjøper risottoris på Meny, for ca. 25 kr per pakke, som gir omtrent 9 porsjoner.
Røykaromaen og soyasausen er med på å gi soppen litt bacon-aktig smak, hvis du ikke har disse ingrediensene, eller ikke ønsker den effekten er det bare å sløyfe de.
Næringsgjæret gjør at risottoen blir mer "cheesy". Den fungerer litt som parmesan.
Hvis du vil kan du også erstatte 1 dl av buljongen med eplejuice eller hvitvin.

Denne oppskriften er nok til 4 porsjoner.


Ingredienser

2 ss smøremyk rapskokos, eller olivenolje
1/2 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2,5 dl risottoris
6 dl grønnsaksbuljong
100 gram sjampinjong, i skiver
1 dl frosne selskapserter
1 ts balsamicoglaze
1/2 ts røykaroma (kan sløyfes)
1 ts soyasaus (kan sløyfes)
2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
Salt og pepper etter smak
Fersk persille til servering



Slik gjør du

  1. Varm smør i en medium kjele eller en stor stekepanne på medium varme, og stek løken til den er gylden.
  2. Ha i soppen, hvitløken, balsamico, røykaroma, soyasaus, næringsgjær, og litt salt og pepper. Stek videre til soppen er mørkebrun.
  3. Rør inn risottorisen. Riskornene skal begynne å bli gjennomsiktige før du har i noe mer.
  4. Når risen begynner å miste farge kan du ha i 2 dl buljong av gangen. Rør, og la all væsken koke inn før du har i mer buljong.
  5. Sammen med de siste 2 dl buljong kan du ha i selskapsertene. Igjen må du la all væsken koke inn.
  6. Nå skal risottoen være kremete og god. Smak til om du vil ha mer av noe krydder. Topp med fersk persille, og server.

Kommentarer

Populære innlegg