oppskrift | pannekaker med O'Boy
Denne er, som alle oppskriftene her, helt plantebasert. Visste du at O'Boy var vegansk? Det visste ikke jeg før omtrent et halvt år siden, og det gjør livet litt lettere når søtsuget kommer. Disse pannekakene er perfekte som frokost til spesielle anledninger, som bursdager, eller en fridag når du har god tid.
De er søte, men ikke for søte. Mettende, men ikke tunge. Enkle, men krever bittelitt tålmodighet. Pannekakerøre bør alltid hvile i minst 15 minutter før du steker den, uansett om du velger en vegansk røre eller ikke. Du kan også gjøre klar røra kvelden før og oppbevare den i kjøleskapet frem til du skal steke.
Oppskriften er nok til tre store pannekaker, som er hva jeg anser som en porsjon. Hvis du ønsker flere porsjoner ganger du alle målene med hvor mange du skal lage til - enkelt og greit.
Ingredienser:
Pannekakene:
1,5 dl hvetemel
3 ts O'Boy
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
4 ss sukker
2 dl plantemelk, jeg bruker rismelk
1 ss smeltet vegansk smør, + smør til steking
(Jeg anbefaler smøremyk rapskokos av Berit Nordstrand. Den får du tak i på ordinære matbutikker, som f.eks. Meny og Coop.)
Til servering:
1 banan, eller friske bær. Jordbær gjør seg også godt til disse.
Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruk gjerne sikt, slik at du lettere unngår klumper i røra. Smelt smøret og visp sammen med melken. Ha oppi bollen sammen med de tørre ingrediensene, og bland godt sammen. La hvile i et kvarter eller mer.
Stek pannekakene på middels høy varme, i smeltet smør. Pass på at ikke de blir svidd. Det er kanskje litt kjedelig å stå og vente, men det er mer kjedelig å spise overstekte pannekaker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar