oppskrift | fuskegrateng
Det er veldig få matretter jeg savner som veganer, men fiskegrateng kommer ganske nært. Favorittrettene mine som barn var fiskegrateng og lasagne. At veggislasagne finnes vet jo de fleste, men at man kan lage grateng med tofu og likevel få en tilnærmet smak som med fisk er kanskje mer nytt. Og ikke var det spesielt vanskelig, heller!
Ingredienser
2 dl ukokt makaroni
1 terning grønnsaksbuljong
2 brødskalker, revet i små biter
250 gram firm tofu*, i biter
2 dl frosne selskapserter
50 gram revet ost
Til sausen:
2 ss smør, jeg har brukt Berit Nordstrands rapskokos
2 dl plantemelk, jeg har brukt rismelk
2 ss siktet hvetemel
1 fedd hvitløk
1 ts tørket dill
1 ts løkpulver
1 ts sitronsaft
1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
1/2 ts revet muskat
1/2 ts sellerisalt
2 ts persille
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett på ovnen til 200 grader. Kok makaronien med buljongen. Det gjør ingenting om makaronien ikke er kokt helt gjennom, bare pass på at du ikke overkoker den.
Lag sausen samtidig som pastaen koker. Smelt smøret i en liten kjele, og visp inn melet og melken. Når sausen er jevn kan du ha i krydderet. Smak til og juster kryddermengden. Sausen trenger ikke å kokes opp.
Når du er fornøyd med sausen har du i ertene, makaronien og tofuen (pass på at det nesten ikke er noe vann igjen i tofuen!). Bland godt sammen, og la hvile i fem minutter før du har blandingen over i en ildfast form. På den måten er du sikker på at tofuen virkelig tar til seg alle smakene. Strø brødbitene på toppen, og ost over der igjen. Avslutt med et dryss dill og persille, og stek gratengen i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter.
Server gjerne med kokte poteter og revet gulrot!
__
* Hvis du lurer på hvilken tofu jeg bruker, kan du bare klikke her.
Ingredienser
2 dl ukokt makaroni
1 terning grønnsaksbuljong
2 brødskalker, revet i små biter
250 gram firm tofu*, i biter
2 dl frosne selskapserter
50 gram revet ost
Til sausen:
2 ss smør, jeg har brukt Berit Nordstrands rapskokos
2 dl plantemelk, jeg har brukt rismelk
2 ss siktet hvetemel
1 fedd hvitløk
1 ts tørket dill
1 ts løkpulver
1 ts sitronsaft
1 ts næringsgjær (kan sløyfes)
1/2 ts revet muskat
1/2 ts sellerisalt
2 ts persille
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett på ovnen til 200 grader. Kok makaronien med buljongen. Det gjør ingenting om makaronien ikke er kokt helt gjennom, bare pass på at du ikke overkoker den.
Lag sausen samtidig som pastaen koker. Smelt smøret i en liten kjele, og visp inn melet og melken. Når sausen er jevn kan du ha i krydderet. Smak til og juster kryddermengden. Sausen trenger ikke å kokes opp.
Når du er fornøyd med sausen har du i ertene, makaronien og tofuen (pass på at det nesten ikke er noe vann igjen i tofuen!). Bland godt sammen, og la hvile i fem minutter før du har blandingen over i en ildfast form. På den måten er du sikker på at tofuen virkelig tar til seg alle smakene. Strø brødbitene på toppen, og ost over der igjen. Avslutt med et dryss dill og persille, og stek gratengen i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter.
Server gjerne med kokte poteter og revet gulrot!
__
* Hvis du lurer på hvilken tofu jeg bruker, kan du bare klikke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar