oppskrift | min go-to pizza
"Men... hva spiser du på pizza?!"
Her er det toppinga som er hovedfokuset, bunnen er rett og slett fra en pose. Jeg er ingen baker, og pleier som regel å enten lage bunnen fra pose, bruke ferdig bunn, eller ta et par pitabrød og lage pitapizza. Dette er de toppingene jeg har som go-to, altså min helt hverdagslige pizza.
Hvis du har lyst på noe mer fancy kan du kanskje prøve pizza med pulled jackfruit? Eller pitapizza med gresskar?
Ingredienser
- 50 gram sjampinjong, i skiver
- 2 små poteter, i skiver
- 3 hele oliven, i skiver
- 2 ss soltørka tomater, hakkede
- 5 cherrytomater, i skiver
- 1/2 gul løk, i mellomstore biter
- Tomatpuré
- 3 ss næringsgjær
- 1 ts timian
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss persille
- Salt og pepper
- Pizzabunn of choice
- Litt olje, gjerne oliven
Slik gjør du
- Begynn med å gjøre klar bunnen, og varme ovnen. 220 grader er et godt utganspunkt.
- Ha tomatpuré jevnt fordelt utover bunnen, og løken over der.
- Finn frem en mellomstor stekepanne, og varm omtrent 1 ts olje.
- Ha i potetskivene, og stek til den ene siden er gylden.
- Når du snur potetene kan du ha i soppen, timian, hvitløkspulver, og salt og pepper etter smak.
- Legg de ferdigstekte potetskivene og soppen jevnt fordelt utover på bunnen.
- Deretter har du olivenskivene, cherrytomatene og de soltørka tomatene på.
- Topp med næringsgjær, pensle skropene med litt olje, og sett pizzaen inn i ovnen til bunnen er stekt. Pro tip: for å sjekke at bunnen er ferdig kan du løfte den og banke forsiktig på undersiden. Hvis den er fast og høres hul ut er den klar.
- Dryss persille på toppen, og spis!
Kommentarer
Legg inn en kommentar