oppskrift | min go-to pizza

"Men... hva spiser du på pizza?!"

Her er det toppinga som er hovedfokuset, bunnen er rett og slett fra en pose. Jeg er ingen baker, og pleier som regel å enten lage bunnen fra pose, bruke ferdig bunn, eller ta et par pitabrød og lage pitapizza. Dette er de toppingene jeg har som go-to, altså min helt hverdagslige pizza. 

Hvis du har lyst på noe mer fancy kan du kanskje prøve pizza med pulled jackfruit? Eller pitapizza med gresskar?


Ingredienser

  • 50 gram sjampinjong, i skiver
  • 2 små poteter, i skiver
  • 3 hele oliven, i skiver
  • 2 ss soltørka tomater, hakkede
  • 5 cherrytomater, i skiver
  • 1/2 gul løk, i mellomstore biter
  • Tomatpuré
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ts timian
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss persille
  • Salt og pepper
  • Pizzabunn of choice
  • Litt olje, gjerne oliven

Slik gjør du

  1. Begynn med å gjøre klar bunnen, og varme ovnen. 220 grader er et godt utganspunkt.
  2. Ha tomatpuré jevnt fordelt utover bunnen, og løken over der.
  3. Finn frem en mellomstor stekepanne, og varm omtrent 1 ts olje.
  4. Ha i potetskivene, og stek til den ene siden er gylden.
  5. Når du snur potetene kan du ha i soppen, timian, hvitløkspulver, og salt og pepper etter smak.
  6. Legg de ferdigstekte potetskivene og soppen jevnt fordelt utover på bunnen.
  7. Deretter har du olivenskivene, cherrytomatene og de soltørka tomatene på.
  8. Topp med næringsgjær, pensle skropene med litt olje, og sett pizzaen inn i ovnen til bunnen er stekt. Pro tip: for å sjekke at bunnen er ferdig kan du løfte den og banke forsiktig på undersiden. Hvis den er fast og høres hul ut er den klar.
  9. Dryss persille på toppen, og spis!

Kommentarer

Populære innlegg