oppskrift | frokostpølsebiter av tofu
I dag skal jeg bare daffe rundt i joggebuksa mi. Den siste uka har vært hektisk på alle mulige måter. Den har vært slitsom, både emosjonelt og med eksamen, og jeg har vært mye på reisefot.
Søndagen i dag var med andre ord kjærkommen. Selvfølgelig har jeg mye å gjøre i dag også, det er jo eksamensperiode og tid for julevask og alt slikt, men jeg skal i hvert fall ikke ned til sentrum.
Alle slike dager bør starte med en bra frokost, og nå var jeg fysen på tofu. Oppskriften ble til underveis, og resultatet ble akkurat det jeg trengte nå.
Dette er en slags tofu-pølse, med smak av oregano og paprika. Den gjør seg utmerket til små, stekte poteter, litt helstekt sopp, og kanskje litt ristet brød med rapskokos ved siden av. Jeg hadde ikke alt dette liggende, så jeg tok den bare i en skål, med litt ketchup og oregano over, og spiste den slik. Neste gang jeg lager dette skal jeg planlegge litt bedre, og ha alt det andre gode til også!
Ingredienser
250 gram firm tofu. Hvis du lurer på hvilken tofu jeg bruker, kan du trykke her.
1/2 gul løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Paprikakrydder
Oregano
Løkpulver
Sellerisalt
Salt og pepper
1 ss røkt paprikakrydder
4 ss soyasaus
2 ss olje til steking
Slik gjør du
Varm olje i en panne på middels høy varme. Ha i løken, og la surre til den er blank.
Klem ut så mye vann av tofuen som du klarer. Ikke vær redd for om den går i stykker, neste steg er nemlig å rive den i biter. Ha tofuen i en bolle, og ha over hvitløk, soyasaus og krydder. Du skal bruke så mye at all tofuen er dekket av krydder. Bland godt sammen, og ha blandingen over i panna med løken.
La steke på høy varme til tofuen begynner å få stekeskorpe. Nå kan du smake på tofuen, og ha i mer krydder etter ønske. La den steke til du er fornøyd med konsistensen, jeg personlig liker den når den er litt hard. Jo mindre biter du har, desto fortere går det.
Søndagen i dag var med andre ord kjærkommen. Selvfølgelig har jeg mye å gjøre i dag også, det er jo eksamensperiode og tid for julevask og alt slikt, men jeg skal i hvert fall ikke ned til sentrum.
Alle slike dager bør starte med en bra frokost, og nå var jeg fysen på tofu. Oppskriften ble til underveis, og resultatet ble akkurat det jeg trengte nå.
Dette er en slags tofu-pølse, med smak av oregano og paprika. Den gjør seg utmerket til små, stekte poteter, litt helstekt sopp, og kanskje litt ristet brød med rapskokos ved siden av. Jeg hadde ikke alt dette liggende, så jeg tok den bare i en skål, med litt ketchup og oregano over, og spiste den slik. Neste gang jeg lager dette skal jeg planlegge litt bedre, og ha alt det andre gode til også!
Ingredienser
250 gram firm tofu. Hvis du lurer på hvilken tofu jeg bruker, kan du trykke her.
1/2 gul løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Paprikakrydder
Oregano
Løkpulver
Sellerisalt
Salt og pepper
1 ss røkt paprikakrydder
4 ss soyasaus
2 ss olje til steking
Slik gjør du
Varm olje i en panne på middels høy varme. Ha i løken, og la surre til den er blank.
Klem ut så mye vann av tofuen som du klarer. Ikke vær redd for om den går i stykker, neste steg er nemlig å rive den i biter. Ha tofuen i en bolle, og ha over hvitløk, soyasaus og krydder. Du skal bruke så mye at all tofuen er dekket av krydder. Bland godt sammen, og ha blandingen over i panna med løken.
La steke på høy varme til tofuen begynner å få stekeskorpe. Nå kan du smake på tofuen, og ha i mer krydder etter ønske. La den steke til du er fornøyd med konsistensen, jeg personlig liker den når den er litt hard. Jo mindre biter du har, desto fortere går det.
Kommentarer
Legg inn en kommentar