oppskrift | blomålsuppe med soltørkede tomater

For et par dager siden snakket jeg med venninnen min om middagskombinasjonen suppe og pannekaker. Hun fortalte at de pleide å ha tomatsuppe, andre jeg har snakket med har hatt ertesuppe, men jeg har enda til gode å høre noen si blomkålsuppe. Hos meg hadde vi alltid blomkålsuppe før pannekaker. Hjemmelaget, til og med.

Jeg har aldri laget hjemmelaget blomkålsuppe før. Da jeg fremdeles spiste meieri pleide jeg bare å kjøpe pose-suppa til Toro, men etter å ha innsett hvor latterlig enkelt det er å lage suppe selv, ville jeg prøve meg frem. Denne er helt vegansk, mild og god, men med en vri.


Ingredienser:

2 ss olje
1/2 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 blomkål, delt i små buketter
2 dl usøtet plantemelk, jeg brukte rismelk
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Salt og pepper
2 ss sitronsaft
1 ss soltørkede tomater, i biter (kan sløyfes, men anbefales)



Slik gjør du:

Ha en gryte med høye kanter. Varm oljen over middels varme, ha i løken og stek til den er blank. Ha så i hvitløken, halvparten av blomkålen, og all væsken. Rør rundt og kjør suppa glatt med en stavmikser. Kok opp, og ha i buljongen og resten av blomkålen. La koke i fem minutter på middels varme. Smak til med krydder. Ha tomatene i til slutt, rett før servering.

Ha gjerne pannekaker til dessert; her finner du min oppskrift på pannekaker med o'boy.

Kommentarer

Populære innlegg