oppskrift | kikertburger med valnøtter og spinat

Å. Herre. Gud. Se på denne skjønnheten.



Fredag fikk jeg bestillingen min fra Veganlife i posten, og jeg kan ikke huske sist gang jeg var så gira for å få hentelapp i postkassa. I den lå det nemlig fire pakker ost og en blåostdressing. Jeg vet at blåost ikke er alles favoritt, men herregud så glad jeg er for å ha oppdaget denne! Den har ikke en sterk ettersmak, noe jeg liker veldig godt, men både konsistens og smak er ellers akkurat som jeg husker fra mine meierispisende dager.

- cheeeesee iiiin spaacee

Naturligvis har det blitt en del ost denne helgen da. I går var jeg på pizzaparty hos en venninne (hun har lovet meg å gi meg oppskriften, så jeg kan dele den her en gang i fremtiden), og i dag slengte jeg sammen en kikertburger. Den skal jeg dele med dere nå med én gang!



Som tilbehør har jeg grovt burgerbrød, spinat, soltørket tomat, sopp stekt i olje med litt salt og pepper over, og blåostdressingen. Du kan selvfølgelig bytte ut med det du vil ha selv, og kanskje legge til litt pommes frites. Krydderet tok jeg på øyemål, men nedenfor har du et godt utgangspunkt som du kan justere slik du vil. Dette er nok til tre store burgere, eller fire små.

Ingredienser

1 boks kikerter, skylt
1 dl små havregryn
En håndfull spinat
10 halve valnøtter
1/2 rødløk, grovhakket
1 ts hvitløkspulver
2 ts sitronsaft
2 ts persille
1/2 ts røkt paprika
2 ts paprikapulver
Salt og pepper
2 ss olivenolje + olje til steking



Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en bolle, og bruk stavmikser til det former seg til en deig. Smak til med salt og pepper. Det gjør ingenting om det er noen biter av løk, kikerter eller valnøtter igjen, det gir bare god tekstur.
La blandingen hvile i minst 15 minutter, før du former burgere i den størrelsen du selv ønsker. De skal holde sammen uten problemer. Hvis de er for tørre kan du blande i litt mer olivenolje, og la hvile et par minutter til.
Stek i en forvarmet stekepanne med olivenolje. Et godt tips her er å snu burgerne annenhvert minutt. På den måten passer du på at de blir gyldne på begge sider uten å svi seg.

Så er det bare å legge burger og topping mellom to stykker brød, og spise! Jeg ville sagt nyte, men disse er ærlig talt for gode til å ikke spise fort.

Kommentarer

Populære innlegg