oppskrift | søtpotetsuppe med karri og kanel / Thaulowsuppe
Denne suppa har blitt beskrevet som "morsom" og "litt annerledes", og det passer egentlig ganske bra. Jeg vil gjerne dedikere den til min kjære venninne Christine Thaulow, fordi hun også er "morsom" og "litt annerledes", men mest fordi hun var med første gangen denne oppskriften så dagens lys.
Egentlig er den bare et resultat av å prøve med litt av hvert av krydder og tanker. Vi stod over kjelen i kanskje 20 minutter og smakte oss frem til hva som manglet, og resultatet ble ganske så fantastisk om jeg får si det selv.
Hvis du ikke har appelsinjuice, kan det sløyfes. Jeg har laget denne et par ganger uten, og det smaker fremdeles bra. Likevel anbefaler jeg å ha den med, for det hever virkelig smaken.
Det virkelige kicket er kombinasjonen kanel og karri, så uansett hva du bestemmer deg for å droppe; la kanelen og karrien stå igjen. Jeg er helt seriøs. Serr. Ikke prøv deg engang.
Ingredienser
1 liter grønnsaksbuljong
400 ml kokosmelk
1 dl appelsinjuice
2 ss olje
1 liten søtpotet, i biter
2 gulrøtter, grovhakket
1 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Juicen av 1/2 lime
2 cm fersk ingefær, grovhakket
Karri
Kanel
Salt og pepper
Koriander, eventuelt persille
Slik gjør du
Kutt søtpoteten i store biter, og legg i kokende vann i et par minutter. Varm olje i en stor gryte, på medium varme. Ha løken i, og la surre til den er blank. Deretter har du i resten av grønnsakene, ingefæren, og litt salt og pepper. Hell i buljongen, kok opp, og kjør suppa glatt med en stavmikser.
Nå er det på tide å ha i kokosmelken og appelsinjuicen. Rør om, og smak til med resten av krydderet og limesaften. Suppa blir bedre om du lar den koke i et par minutter før servering, men det kommer litt an på hvor tålmodig du er. Jeg er utålmodig, og pleier bare å spise så fort krydderbalansen er bra.
Egentlig er den bare et resultat av å prøve med litt av hvert av krydder og tanker. Vi stod over kjelen i kanskje 20 minutter og smakte oss frem til hva som manglet, og resultatet ble ganske så fantastisk om jeg får si det selv.
Hvis du ikke har appelsinjuice, kan det sløyfes. Jeg har laget denne et par ganger uten, og det smaker fremdeles bra. Likevel anbefaler jeg å ha den med, for det hever virkelig smaken.
Det virkelige kicket er kombinasjonen kanel og karri, så uansett hva du bestemmer deg for å droppe; la kanelen og karrien stå igjen. Jeg er helt seriøs. Serr. Ikke prøv deg engang.
Ingredienser
1 liter grønnsaksbuljong
400 ml kokosmelk
1 dl appelsinjuice
2 ss olje
1 liten søtpotet, i biter
2 gulrøtter, grovhakket
1 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Juicen av 1/2 lime
2 cm fersk ingefær, grovhakket
Karri
Kanel
Salt og pepper
Koriander, eventuelt persille
Slik gjør du
Kutt søtpoteten i store biter, og legg i kokende vann i et par minutter. Varm olje i en stor gryte, på medium varme. Ha løken i, og la surre til den er blank. Deretter har du i resten av grønnsakene, ingefæren, og litt salt og pepper. Hell i buljongen, kok opp, og kjør suppa glatt med en stavmikser.
Nå er det på tide å ha i kokosmelken og appelsinjuicen. Rør om, og smak til med resten av krydderet og limesaften. Suppa blir bedre om du lar den koke i et par minutter før servering, men det kommer litt an på hvor tålmodig du er. Jeg er utålmodig, og pleier bare å spise så fort krydderbalansen er bra.
Kommentarer
Legg inn en kommentar