oppskrift | minestronegryte
Denne gryta er inspirert av den italienske suppa minestrone, men selvfølgelig helt vegansk. Jeg har ikke brukt hvite bønner her, men det anbefales virkelig. Baconsmaken kommer fra soyasaus og liquid smoke, som du får kjøpt på Meny.
Jeg har valgt å gjøre den så billig som mulig, så grønnsakene her er fra Coop sin lapskausblanding, som er noe jeg alltid har liggende i fryseren uansett. I den er det poteter, gulrøtter, vårløk og purre, som er perfekt å ha i både lapskaus, grønnsakssuppe, i bolognese, eller i denne gryta her.
Ingredienser
200 gram lapskausblanding
1 boks hakkede tomater
6 dl grønnsaksbuljong
1/2 løk, hakket
1 ss tomatpuré
1 ts liquid smoke
1 ts soyasaus
2,5 dl makaroni
1 pakke ferdigkokte hvite bønner
1 ss timian
1 ss basilikum
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss persille
En klype tørkede chiliflak
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Gjør klar løk og hvitløk. Ta et par spiseskjeer olje i en mellomstor gryte, og sett over medium varme. Ha i løken og la surre til den er blank, før du har i grønnsaksblandingen, hvitløken, krydderet, tomatpureen, røkaromaen og soyasausen. Alt unntatt bønnene, makaronien og væsken, med andre ord.
Bland alt godt sammen, før du har i buljongen og de hakkede tomatene. Kok opp, rør av og til. Når suppa koker har du i makaronien. Når pastaen er ferdig er det bare å tilsette bønnene, og servere. Gjerne med revet ost (vegansk, selvsagt) og et dryss persille over.
Bland alt godt sammen, før du har i buljongen og de hakkede tomatene. Kok opp, rør av og til. Når suppa koker har du i makaronien. Når pastaen er ferdig er det bare å tilsette bønnene, og servere. Gjerne med revet ost (vegansk, selvsagt) og et dryss persille over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar