oppskrift | kikertpannekaker
Disse glutenfrie, proteinrike pannekakene er inspirert av det indiske kjøkkenet. Mer spesifikt av pudla, som ofte serveres som frokost. Jeg liker de også som tilbehør til middag, eller som kveldsmat.
Jeg synes de minner litt om omelett i smaken, men det er selvsagt ikke egg i disse. Faktisk er det ikke så mange ingredienser i dem i det hele tatt.
Ingredienser
0,5 dl kikertmel per pannekake
0,5 dl vann per pannekake
Salt, pepper, tørket koriander og hvitløkspulver etter smak
Litt olje
Du kan eventuelt bytte ut noe av krydderet med andre ting hvis du heller vil det. Hva med f.eks. gurkemeie, paprika, persille, oregano eller chiliflak?
Slik gjør du
Visp alt sammen i en bolle, og la blandingen hvile i kjøleskapet i omtrent to timer. Varm olje i en panne, og ha røra i. Når pannekaka har stivnet på toppen kan du snu den. Det tar litt lenger tid enn vanlige pannekaker, så smør deg med tålmodighet hvis du skal lage mange!
Server gjerne som tilbehør til en karrirett, eller ha friske grønnsaker til og spis som den er.
Kommentarer
Legg inn en kommentar