oppskrift | tortillasuppe

Jeg har alltid syntes at taco er best som rester, men nå har jeg kanskje ombestemt meg. Taco er best som suppe. Eventuelt kan du lage suppe av tacorester, det må jo være det aller, aller beste!
Det her er jo bare en litt fancy tomatsuppe. Jeg har brukt squash og gulrøtter istedet for kylling (som er det man "egentlig" skal bruke), men du kan fint bytte ut med andre grønnsaker eller kjøtterstatning hvis du vil det. Tofu kan være et alternativ, eller sopp, søtpotet eller noe helt annet. Det bestemmer du selv!

Dette er nok suppe til to sultne personer, eventuelt som middag for én i to dager.


Ingredienser

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1/4 squash
2 gulrøtter
1 boks mais
1 boks kidneybønner eller sorte bønner
1 boks hakkede tomater
6 dl grønnsaksbuljong
1/2 glass salsa eller tacosaus
Saften av 1/2 lime
1 ts agave eller sukker
1 pose tacokrydder
2 ss korianderblader
Salt og pepper



Slik gjør du

Start med å skjære alle grønnsakene i halvfine biter. Varm en spiseskje olje i en stor gryte, og ha i løk, gulrøtter, og squash. Stek i et par minutter, pass på at det ikke svir seg. Når løken har blitt blank har du i krydder og hvitløk, og steker litt til. Nå skal det lukte skikkelig fredagstaco på kjøkkenet ditt, og du kan ha i resten av ingrediensene. Rør rundt og kok opp. Smak til med krydder til du er helt fornøyd, og server med nachochips og en god klatt vegansk rømme. Ha gjerne koriander på toppen!

Kommentarer

Populære innlegg