oppskrift | spagetti stir fry med peanøttsaus
Peanøttsausen her er inspirert av thailandsk matlaging, og du har helt sikkert sett varianter av denne tidligere - og det er ikke så rart, for fy søren så digg. Jeg har forsøkt å ha sausen over mye forskjellig, og alt har funket bra, så ikke vær redd for å prøve deg frem med forskjellige kombinasjoner her. Jeg ser for meg at den også vil være god til for eksempel Oumph! på spyd, som en dip til rå grønnsaker, marinade til tofu... Ja, hva som helst, egentlig. (Kanskje med unntaket sjokoladekake. Da ville jeg droppet hvitløken og pepperet.)
Grønnsakene du vil ha i velger du helt selv. Du kan også bare bruke en ferdig wokblanding. Under har jeg skrevet et forslag.
Ingredienser
85 gram ukokt pasta per porsjon
1/2 løk
1 gulrot
1/2 paprika
1/4 brokkoli
Minimais
Rød chili og hvitløk etter smak
2 ss peanøttsmør
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ts malt ingefær
1 ts hvitløkspulver
1 ts persille
1 klype tørkede chiliflak
Salt og pepper
Litt vann
Slik gjør du
Kok opp vann og sett stekepannen på middels høy varme. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Kutt opp grønnsakene, slik at de er klare til å gå i panna så snart den er varm.
Når stekepanna er varm har du i olje og grønnsaker. La de ligge urørt til de får en fin stekeskorpe, da får du best mulig smak ut av dem.
Det er nå du blander sammen sausen. Ha alt i en bolle, rør rundt og ha i én og én spiseskje med vann til du får en konsistens du er fornøyd med. Du vil at konsistensen skal være tjukk, men det skal være enkelt å blande alt sammen med en skje.
Hell av vannet på pastaen når den er al dente, og legg pastaen sammen med grønnsakene. Bland i sausen, rør litt rundt slik at alt er dekket, og la steke i et minutt eller to til.
Server med sesamfrø og fersk koriander hvis du føler deg fancy.
Kommentarer
Legg inn en kommentar