oppskrift + tips | pålegg
Halla, lenge siden sist! Starter stille og rolig med et par påleggstips, jeg. Det var i hvert fall noe av det vanskeligste for meg da jeg gikk over til plantebasert kost. Ikke så mye i hverdagen, for da går det som regel i peanøttsmør og/eller syltetøy, men når man skal spise med andre er det gøy å kunne ha litt mer på bordet. Her kommer et par av mine favoritter - først noen du kan kjøpe ferdig i butikk, og så halvannen oppskrift jeg har laget selv:
- Smøreosten fra Oatly "påMackan". Den er litt mer syrlig enn smøreost med meieri, men det gjør den bare bedre etter min smak. Perfekt med tomatskiver og nykverna pepper på! Denne finner du blant annet på Meny her i Norge.
- Patifu tomat og oliven. En postei som minner litt om leverpostei ved første blikk, men som ikke smaker helt som det likevel. Hvis det er leverpostei du er ute etter må du nok lete litt til, men jeg vil likevel råde deg til å prøve denne. Særlig digg på knekkebrød.
- Violife mozzarella. Min "go-to" veganske ost. Den smelter når den varmes, så den er perfekt til å bruke i ostesmørbrød, på pizza eller annen matlaging - men den er også god slik den er! Jeg tok med denne på pizzakveld hos en venninne en gang, og den fikk tommel opp av de andre gjestene. Han ene likte den til og med bedre enn "vanlig" mozzarella!
- Avokado! Jada jeg vet at alle har hørt om avokadotoast, men har du prøvd å ha persille og jordbær på? Det har vært min favoritt denne sommeren i hvert fall.
- Og så det som faktisk kan kalles en ordentlig oppskrift - kikertsalat.
Denne er inspirert av kyllingsalaten i VGS-kantina der jeg gikk. Knallgul, med karri og vårløk, litt salt og majones, og masse proteinrike kikerter. Denne måtte jeg lage tre eller fire ganger i løpet av en uke, for den holdt ikke lenge i kjøleskapet.
Denne er også god i wraps sammen noen sprø, grønne grønnsaker.
Ingredienser
- 1 boks kikerter, skylt
- 2 ss vegansk majones. Min favoritt er den originale fra FYH
- 1 ss sitronsaft
- 1 liten vårløk, hakket
- Gul karri
- Paprikapulver
- Salt og pepper
Slik gjør du
Mos halvparten eller mer av kikertene med en gaffel. Du lager ikke hummus nå, så det holder å trykke én gang med gaffelen. Dette gjøres for å få bedre tekstur i salaten.
Bland kikertene med majonesen, vårløken og sitronsaften.
Smak til med krydder, slik at du får den slik du vil ha. Jeg brukte omtrent 2 ss karri, og 1 ts hver av de andre tre krydderne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar