oppskrift | gresskarrisotto med ingefær og chili

Hvem har sagt at risotto må være inspirert av europeiske smaker? Det stemmer jo ikke i det hele tatt!
Siden det er oktober, er det selvsagt gresskar som spiller hovedrollen i denne retten, men ettersom det er en såpass mild og søt ingrediens står ikke de andre ingrediensene helt bak i kulissene heller.

Som alltid: mengden chili bestemmer du helt selv! Hvis du ikke liker sterk mat kan du sløyfe det helt, hvis du er av det slaget som synes alt trenger sriracha er det bare å kjøre på. You do you.



Ingredienser

  • 2,5 dl risottoris
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 1 løk, i biter på ca. én cm
  • 1/4 flaskegresskar, i biter på ca. én cm
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 "tomler" fersk ingefær, finhakket
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts tørket koriander
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts soyasaus
  • 100 gram vegansk ost. (Jeg har brukt den revne fra Coop Vegetardag)
  • Litt olje/vegansk smør til steking
  • Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
  1. Finn frem en stor stekepanne med høye kanter, og varm den opp.
  2. Skrell og kutt opp alle grønnsakene, og gjør klar buljongen, så slipper du å stresse!
  3. Når stekepannen er varm har du i oljen/smøret, gresskaret og løken. Surr til løken er blank og gresskaret begynner å få stekeskorpe.
  4. Ha i chili, hvitløk, ingefær, timian og risottorisen. Surr til risen begynner å bli gjennomsiktig.
  5. Hell over litt av buljongen (omtrent en dl), samt resten av krydderet. Bland godt, og la buljongen koke inn i risen.
  6. Fortsett å ha i én dl av buljongen i av gangen, la det koke inn før du har over mer. Dette tar litt tid, men tålmodighet er viktig.
  7. Sammen med den siste dl væske kan du røre i osten også.
  8. Smak til med salt og pepper, og dryss litt persille på toppen 

Kommentarer

Populære innlegg