oppskrift | paprikasuppe

Jeg liker ikke paprika engang, så hvorfor jeg har vært fysen på paprikasuppe de siste tre dagene skjønner ikke jeg. Resultatet ble i hvert fall overraskende bra, og kanskje en av mine nye hverdagsretter?

Når du ovnsbaker paprika mister den en del av spissheten sin, og blir søt og god. Sammen med poteter og gulrot blir denne suppa både mektig og mild samtidig, men med runde smaker. For litt ekstra kick kan du ha en teskje spisskummen i tillegg.

Oppskriften er nok til to sultne voksne.



Ingredienser

  • 2 røde paprika
  • 1/2 gul løk, i biter
  • 1 stor gulrot, i biter
  • 2 poteter, i biter
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 dl hakkede tomater
  • 6 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1 ts soyasaus
  • 1/2 ts røkt paprikakrydder
  • 10 blader frisk basilikum
  • Salt og pepper



Slik gjør du
  1. Varm ovnen til 225 grader. Del paprikaene i to, og ta ut frøene. Legg paprikaen i en ildfast form, ha litt olje over, og stek midt i den varme ovnen. Her skal de ligge til de begynner å bli sorte på toppen.
  2. Hell omtrent 1 ss olje i en stor, forvarmet gryte, sammen med løk, poteter og gulrøtter. Surr i omtrent fem minutter.
  3. Ha i tomatpuré, chili og hvitløk, bland så alt er godt dekket.
  4. Når paprikaen er klar tar du av de sorte delene av skallet.
  5. Ha paprikaen i gryta sammen med de hakkede tomatene, vannet, buljongen og krydderet.
  6. Kok opp og kjør glatt med en stavmikser.
  7. Smak til med salt og pepper, og la koke i 10 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg