oppskrift | tomatsuppe
Mer suppe? Ja, for søren! Tomatsuppe er både kjapt, billig og enkelt å lage fra bunnen av. Faktisk tør jeg påstå at du har flere av ingrediensene stående i skapet allerede.
Og selv om du kanskje ikke har dårlig råd, går det fint å spise tomatsuppe til middag en dag uansett. Pengene du sparer kan du jo for eksempel donere til Kreftforeningen?
Ingredienser:
2 ss olje
1 liter grønnsaksbuljong
2 bokser hakkede tomater
1 gul løk, grovhakket
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørket timian
1 ss soyasaus
1 god klype chiliflak
1 ss persille
1 ts sellerisalt
Salt og pepper
Slik gjør du:
Varm olje i en stor kjele på medium varme. Ha oppi grovhakket løk, la frese i noen minutter til løken er blank. Ha i tomatpuré og finhakket hvitløk. Rør godt så alle ingrediensene er dekket av tomatpureen. Hell grønnsaksbuljongen i kjelen, sett varmen opp til høy, kok opp.
Kjør suppa glatt med en stavmikser. La koke opp og ha i boksene med hakkede tomater. Smak til med soyasausen og krydderet. Det som står oppført i oppskriften er et fint utgangspunkt, men det lønner seg å smake og justere underveis.
Server med godt brød ved siden av. Madelen, som jeg bor i kollektiv med, har hatt bakedilla de siste dagene, så vi hadde foccacia med soltørkede tomater og grytebrød til.
Og selv om du kanskje ikke har dårlig råd, går det fint å spise tomatsuppe til middag en dag uansett. Pengene du sparer kan du jo for eksempel donere til Kreftforeningen?
Ingredienser:
2 ss olje
1 liter grønnsaksbuljong
2 bokser hakkede tomater
1 gul løk, grovhakket
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tørket timian
1 ss soyasaus
1 god klype chiliflak
1 ss persille
1 ts sellerisalt
Salt og pepper
Slik gjør du:
Varm olje i en stor kjele på medium varme. Ha oppi grovhakket løk, la frese i noen minutter til løken er blank. Ha i tomatpuré og finhakket hvitløk. Rør godt så alle ingrediensene er dekket av tomatpureen. Hell grønnsaksbuljongen i kjelen, sett varmen opp til høy, kok opp.
Kjør suppa glatt med en stavmikser. La koke opp og ha i boksene med hakkede tomater. Smak til med soyasausen og krydderet. Det som står oppført i oppskriften er et fint utgangspunkt, men det lønner seg å smake og justere underveis.
Server med godt brød ved siden av. Madelen, som jeg bor i kollektiv med, har hatt bakedilla de siste dagene, så vi hadde foccacia med soltørkede tomater og grytebrød til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar