oppskrift | linsebolognese

At jeg ikke har lagt ut en pastaoppskrift her er egentlig litt rart, for det er kanskje det jeg spiser oftest. Eller, nest oftest, etter suppe.

Bologneseoppskrifter kan være litt hit or miss. Noen ganger gjør man de mer kompliserte enn de trenger å være. Forrige uke hadde jeg to venninner på middagsbesøk, og ble kanskje litt for kreativ med pastasausen. Denne er motsatt, og er nærmere en vanlig, klassisk bolognese som de fleste er kjent med fra barndommen. Bortsett fra at det er linser og ikke kjøttdeig.



Ingredienser:

Omtrent 80 gram pasta per person

1 ss olivenolje
1/2 gul løk, grovhakket
2 ss ketchup
2 ss tomatpure
1 pakke linser. Jeg har brukt grønne, med det har ikke så mye å si.
1 gulrot, i biter
5 medium store sjampinjonger, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 dl kokende vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 plommetomater, finhakket. (Ta vare på all innmaten og all væske fra tomatene!)
1 ss soyasaus
1 ss timian
1 ss persille
Salt og pepper



Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken. Husk å salte pastavannet godt!

Varm olje i en stor stekepanne. Ha i løken, la surre til den er blank. Ha i linser, gulrot, sopp, og hvitløk, stek litt før du blander i tomatpureen og ketchupen. Rør rundt til alt er dekket av tomat.

Løs opp buljongterningen i 1 dl kokende vann, og ha over grønnsaksblandingen sammen med de hakkede plommetomatene. Bland sammen og la koke en stund. Denne kan egentlig bare stå på varmen en stund, slik at den blir tjukkere. Smak til med soyasaus og krydder. Mengdeforslaget i ingredienslista er et godt utgangspunkt.

Kommentarer

Populære innlegg