oppskrift | mandelsmør
Okei, å kalle dette en oppskrift er å strekke det litt langt, men ikke alle tenker på at de kan lage nøttesmør hjemme, så hvorfor ikke.
En av tingene nye veggiser synes er vanskelig er å vite hva de skal ha som pålegg. Og jeg skal innrømme at jeg synes det er vanskelig selv noen ganger, men det å lage pålegg selv fra bunnen av er ikke hjernekirurgi, så da går det greit likevel. Jeg har som regel alltid mandler i skapet, så det ble mandelsmør i dag. Du kan også bruke peanøtter, cashewnøtter... hva enn du vil.
Hvis du har kjøkkenmaskin kan du droppe oljen, og heller bare la den gå til det naturlige fettet i nøttene trekkes ut. Som student har jeg ikke råd til kjøkkenmaskin helt enda, så jeg bruker stavmikseren, og blander i litt olje for å gjøre det lettere for meg selv. Det tar litt tid uansett hvilken metode du bruker, men til gjengjeld får du nok nøttesmør til kanskje ti brødskiver.
Smøret bør oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskap.
Ingredienser:
200 gram mandler, eller andre nøtter
1 god klype salt
2 ss nøytral olje, som for eksempel solsikkeolje
Slik gjør du:
Ha nøttene i en bolle, og mos med stavmikser. De vil først bli hakket og pulverisert, men etter en stund vil fettet trekkes ut, og konsistensen blir mer kremet. Ha i salt og olje, og kjør med stavmikser litt til til det begynner å samle seg. Du skal til slutt sitte igjen med noe som kan minne om en uhevet bolledeig.
Ha på godt brød, gjerne med litt syltetøy. Eventuelt kan du bruke det i matlagning eller baking - akkurat som du ville gjort med butikkkjøpt nøttesmør.
En av tingene nye veggiser synes er vanskelig er å vite hva de skal ha som pålegg. Og jeg skal innrømme at jeg synes det er vanskelig selv noen ganger, men det å lage pålegg selv fra bunnen av er ikke hjernekirurgi, så da går det greit likevel. Jeg har som regel alltid mandler i skapet, så det ble mandelsmør i dag. Du kan også bruke peanøtter, cashewnøtter... hva enn du vil.
Hvis du har kjøkkenmaskin kan du droppe oljen, og heller bare la den gå til det naturlige fettet i nøttene trekkes ut. Som student har jeg ikke råd til kjøkkenmaskin helt enda, så jeg bruker stavmikseren, og blander i litt olje for å gjøre det lettere for meg selv. Det tar litt tid uansett hvilken metode du bruker, men til gjengjeld får du nok nøttesmør til kanskje ti brødskiver.
Smøret bør oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskap.
Ingredienser:
200 gram mandler, eller andre nøtter
1 god klype salt
2 ss nøytral olje, som for eksempel solsikkeolje
Slik gjør du:
Ha nøttene i en bolle, og mos med stavmikser. De vil først bli hakket og pulverisert, men etter en stund vil fettet trekkes ut, og konsistensen blir mer kremet. Ha i salt og olje, og kjør med stavmikser litt til til det begynner å samle seg. Du skal til slutt sitte igjen med noe som kan minne om en uhevet bolledeig.
Ha på godt brød, gjerne med litt syltetøy. Eventuelt kan du bruke det i matlagning eller baking - akkurat som du ville gjort med butikkkjøpt nøttesmør.
Kommentarer
Legg inn en kommentar