oppskrift | pita med tofu og eple
Jeg har egentlig aldri vært noen fan av varme epler, men det var før jeg prøvde disse. Og alt er den ene bestekompisen min sin fortjeneste. For en ukes tid siden spurte jeg ham hva favorittretten hans er, og han sa kyllingwraps med eple.
Siden jeg allerede har en oppskrift på "kylling"wraps liggende ute (den funner du her), bruker jeg pitabrød og tofu denne gangen, og jeg må si at jeg foretrekker det. Mest fordi jeg synes Oumph! sin konsistens er skremmende lik kyllingkjøtt... Hvis du derimot liker den konsistensen, kan du fint bruke Oumph! The Chunk, og krydre på samme måte som jeg har gjort her.
Dette er en oppskrift for én person.
Ingredienser:
To pitabrød
125 gram firm tofu*
1/2 eple
10 mandler, hakket
2 blader av en hjertesalat
2 ss olje til steking
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts sellerisalt
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts persille
1 ts sitronsaft
Salt og pepper etter smak
1 ss mango chutney
Slik gjør du:
Stek tofuen i olje over middels varme, ha alt av krydder over, og la steke i et par minutter til tofuen begynner å bli gylden. Del eplet i tynne biter, og hakk mandlene. Ha i med tofuen, og ha sitronsaften over. Stek i til du er fornøyd med teksturen på eplet. jeg lot den stå i omtrent 10 minutter.
Ha alt fra stekepannen i en bolle, bland i mango chutney, og smak til med salt og nykvernet pepper. Skjær salaten i strimler, server i nyristede pitabrød.
_______
*Obs! Når du skal kjøpe tofu, pass på at den er firm. Ikke silken, ikke silken firm, men firm. Jeg bruker denne, som du får kjøpt på blant annet Meny.
Siden jeg allerede har en oppskrift på "kylling"wraps liggende ute (den funner du her), bruker jeg pitabrød og tofu denne gangen, og jeg må si at jeg foretrekker det. Mest fordi jeg synes Oumph! sin konsistens er skremmende lik kyllingkjøtt... Hvis du derimot liker den konsistensen, kan du fint bruke Oumph! The Chunk, og krydre på samme måte som jeg har gjort her.
Dette er en oppskrift for én person.
Ingredienser:
To pitabrød
125 gram firm tofu*
1/2 eple
10 mandler, hakket
2 blader av en hjertesalat
2 ss olje til steking
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts sellerisalt
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts persille
1 ts sitronsaft
Salt og pepper etter smak
1 ss mango chutney
Slik gjør du:
Stek tofuen i olje over middels varme, ha alt av krydder over, og la steke i et par minutter til tofuen begynner å bli gylden. Del eplet i tynne biter, og hakk mandlene. Ha i med tofuen, og ha sitronsaften over. Stek i til du er fornøyd med teksturen på eplet. jeg lot den stå i omtrent 10 minutter.
Ha alt fra stekepannen i en bolle, bland i mango chutney, og smak til med salt og nykvernet pepper. Skjær salaten i strimler, server i nyristede pitabrød.
_______
*Obs! Når du skal kjøpe tofu, pass på at den er firm. Ikke silken, ikke silken firm, men firm. Jeg bruker denne, som du får kjøpt på blant annet Meny.
Kommentarer
Legg inn en kommentar