oppskrift | kjempeenkel gulrotsuppe
Helt ærlig overrasker det meg når folk forteller at de sjeldent eller aldri har spist gulrotsuppe - det er jo kanskje det letteste i hele verden. Denne suppa har jeg laget nesten hver eneste uke den siste måneden. Den er enkel og rask å smelle sammen, i tillegg er det kjempelett å variere fra gang til gang med krydder.
Dette er nok til gud vet hvor mange. Sist jeg lagde den var vi to som spiste middag, og det var fremdeles nok igjen til å mette et helt kollektiv til kveldsmat etterpå. Likevel kunne jeg fint spist alt sammen selv hvis jeg fikk sjansen til å bare sitte og spise suppe i en times tid, tror jeg.
Ingredienser:
1 liter grønnsaksbuljong
4 store gulrøtter
3 mellomstore poteter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss Olje
Salt og pepper
Valgfritt krydder (her kan du bruke nesten hva som helst, men jeg anbefaler enten timian, persille, karri, eller røkt paprikapulver. På bildene har jeg sistnevnte krydder på toppen.)
Slik gjør du:
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Varm oljen i en stor gryte, over medium varme. Ha i løken, og la surre til den er blank. Ha så i alle grønnsakene, bortsett fra noen gulrotbiter. La grønnsaksblandingen steke i et par minutter. Rør av og til.
Deretter heller du grønnsaksbuljongen i kjelen. Kok opp, før du kjører suppa glatt med en stavmikser. Nå kan du ha i de gulrotbitene du la til side tidligere, og så smake til med salt, pepper og eventuelt andre krydder. Kok opp suppa igjen, og la den stå i minst 5 minutter.
Server varm, gjerne med brød til.
Dette er nok til gud vet hvor mange. Sist jeg lagde den var vi to som spiste middag, og det var fremdeles nok igjen til å mette et helt kollektiv til kveldsmat etterpå. Likevel kunne jeg fint spist alt sammen selv hvis jeg fikk sjansen til å bare sitte og spise suppe i en times tid, tror jeg.
Ingredienser:
1 liter grønnsaksbuljong
4 store gulrøtter
3 mellomstore poteter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss Olje
Salt og pepper
Valgfritt krydder (her kan du bruke nesten hva som helst, men jeg anbefaler enten timian, persille, karri, eller røkt paprikapulver. På bildene har jeg sistnevnte krydder på toppen.)
Slik gjør du:
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Varm oljen i en stor gryte, over medium varme. Ha i løken, og la surre til den er blank. Ha så i alle grønnsakene, bortsett fra noen gulrotbiter. La grønnsaksblandingen steke i et par minutter. Rør av og til.
Deretter heller du grønnsaksbuljongen i kjelen. Kok opp, før du kjører suppa glatt med en stavmikser. Nå kan du ha i de gulrotbitene du la til side tidligere, og så smake til med salt, pepper og eventuelt andre krydder. Kok opp suppa igjen, og la den stå i minst 5 minutter.
Server varm, gjerne med brød til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar