oppskrift | gresskarsuppe med kokosmelk

Jeg plukket med meg flaskegresskaret uten å egentlig vite hva jeg skulle bruke det til. Ikke hadde jeg smakt det før, så da er det vel egentlig unødig å si at jeg aldri hadde tilberedt det heller.
I flere dager bare lå det i kjøleskapet. Det stirret på meg hver gang jeg åpnet grønnsaksskuffen, men noen dager vil man bare kjøre det safe og lage noe man vet fungerer. I dag tok jeg motet til meg, plukket gresskaret ut, hakket det opp, og tenkte "søren heller, du går i suppa".

Krydret, sterk, mektig høstsuppe med kokosmelk, garam masala, og flaskegresskar. Suppa fikk en kjempefin marmoraktig effekt, og er perfekt å servere en litt guffen oktoberkveld.



Ingredienser

1/2 flaskegresskar, uten frø, i biter på omtrent 1 cm
1/2 gul løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong
400 ml kokosmelk
1 ss sriracha*
2 ts garam masala (eventuelt karri)
1 ts malt ingefær
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ss koriander
Saften av en halv lime
Salt og pepper etter smak


Slik gjør du

Varm litt olje i en stor gryte. Skrell og kutt opp alle grønnsakene. Obs! Ta vare på gresskarfrøene, disse er spiselige, og kan for eksempel brukes i bønneboller
Ha løken i oljen, la surre i noen minutter til det er blankt. Ha så i gresskar, hvitløk, og litt salt og pepper. Stek til gresskaret begynner å få farge.
Ha i halvparten av buljongen, og kok opp. Når det koker har du i resten av buljongen, og koker opp igjen. La koke i fem minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser. Gresskaret bør være mykt nå, så dette skal være ganske enkelt.
Ha i kokosmelken og krydderet. Smak til, og juster etter smak. Kok opp én gang til, og la småkoke i omtrent 10 minutter.

*Hvis du ikke liker sterk mat anbefaler jeg å ta mindre srirachasaus i. Eventuelt sløyfe den helt.

Kommentarer

Populære innlegg