oppskrift | pizza med pulled jackfruit
Stor pizza med røkt mandelost, BBQ jackfruit, løk og ruccola - dette er alt jeg ønsker meg her i livet! Eller, alt jeg ønsker å spise, i hvert fall. Denne holder som middag til tre-fire stykker, alt ettersom hvor sultne dere er. Eventuelt kan du gjøre som jeg gjør, og legge restene i kjøleskapet og spise opp i løpet av det neste døgnet (eller timen).
Oppskriften på jackfruit er inspirert av denne oppskriften laget av Mari Hult.
Jackfruit får du kjøpt på asiatiske matbutikker, pass på at du ikke bruker den som ligger i sirup! Du vil ha den som ligger i lake/brine, hvis ikke blir retten alt for søt.
Hvis du ikke får tak i jackfruit, kan du bruke Pulled Oumph!. Da slipper du å lage blandingen selv, du bare steker posens innhold i en stekepanne og har det på pizzaen. Oumph! får du kjøpt på Kiwi eller Meny. Det er selvfølgelig mye lettere og mye kjappere enn å lage jackfruit, men det er også dyrere.
På denne pizzaen har jeg, som du ser på ingredienslista under, valgt å ikke bruke en tomatsaus. Istedet bruker jeg en mandelost som har en veldig god smak av røkt paprika og næringsgjær. Du kan også bruke cashewnøtter, men jeg liker den litt kornete konsistensen man får av å bruke mandler.
Ingredienser:
Pulled jackfruit:
- 1 boks jackfruit i brine
- 1 ss persille
- 1 ts tørkede chiliflak
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rødløk, finhakket
- 1 1/2 dl barbecuesaus
- 1 dl vann
- 100 gram mandler
- 1 dl vann
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
- 1 ts løkpulver
- Salt og pepper etter smak
- 1 rødløk, grovhakket
- 200 gram ruccola, skylt og ren
- Pizzabunn etter eget ønske.
Jeg brukte Toro sin melblanding, fordi jeg ikke hadde tålmodighet til å blande sammen min egen, og ble fornøyd med det. Hvis du velger å gå den veien vil jeg anbefale å dele deigen og lage to pizzaer.
Dette gjør du:
Sett ovnen på 225 grader, så den er klar til å brukes. Bland sammen 1 ss persille, 1 ts chiliflak,
1 ts spisskummen, 1 ts salt, 1 ts pepper og 1 ts løkpulver i en mellomstor bolle.
1 ts spisskummen, 1 ts salt, 1 ts pepper og 1 ts løkpulver i en mellomstor bolle.
Skyll jackfruiten og kutt av den harde trekanten av hver bit. Dette er en del av stilken til frukten, så den trenger du ikke. Ha frukten i den mellomstore bollen, og pass på at alle bitene er dekket av krydderblandingen.
Varm olje i en kjele, ha i den hakkede løken. La surre i noen minutter før du har jackfruiten og alt krydderet oppi også. Ha i finhakket hvitløk, og la det stå i noen minutter. Deretter skal du ha i grillsausen og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, ha på lokk. Slik skal den stå i omtrent 20 minutter. Rør av og til, slik at det ikke svir seg. Det er nemlig et herk å vaske opp.
I løpet av disse 20 minuttene kan du lage mandelosten.
Kok 100 gram mandler i et par minutter, så blir det lettere å mose dem. Deretter tar du 1 dl med vann, alt av krydder og de kokte mandlene, og moser med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Etter at jackfruitblandingen i kjelen har putret i 20 minutter, har du hele blandingen over i en ildfast form, og sett i den varme ovnen i 10-15 minutter.
Nå er et flott tidspunkt å rydde litt, og gjøre klar pizzabunnen!
Mandelblandingen går først på pizzabunnen. Oppå der igjen fordeler du grovhakket rødløk. Bruk to gafler til å dra jackfruiten litt fra hverandre. Den bør ha omtrent samme konsistens som pulled pork.
Pensle pizzaskorpen med litt olje. Sett pizzaen i ovnen og stek til bunnen er gjennomstekt.
Pensle pizzaskorpen med litt olje. Sett pizzaen i ovnen og stek til bunnen er gjennomstekt.
Ruccolaen går på helt på slutten av steketiden, omtrent to minutter før den er ferdig.
Denne pizzaen tar litt tid å sette sammen, men å fy søren som det er verdt det! Det gjør seg med litt rømme på toppen. Jeg bruker Oatly sin iMat Fraiche, men det passer godt med guacamole på også!
Kommentarer
Legg inn en kommentar