oppskrift | soyaribbe og couscoussalat
Et av spørsmålene jeg får oftest etter at jeg ble veggis er hva jeg egentlig spiser til julemiddag. Og det er ikke så rart, for i de fleste norske hjem betyr julaften kjøtt, kjøtt og mere kjøtt.
Jeg synes det var litt vanskelig i starten, og har prøvd både nøttepai, "vegisterkaker", og ferdiglaget vegetarisk juleskinke. Familien min har alltid hatt ribbe, så da jeg fant ut at man kan lage soyaribbe har jeg gitt det et forsøk. Dette er tredje gangen jeg prøver, og første gang jeg fikk det til skikkelig!
Tilbehøret jeg har her er ikke utpreget "julete", men passer godt utenfor sesong. Personlig har jeg ikke sansen for å spise tradisjonell julemat utenom desember, det sparer jeg heller til da!
Denne oppskriften er mer enn nok til to sultne voksne.
Ingredienser:
Ribben:
4 soyabiffer
Marinade:
4 ss liquid smoke
6 ss soyasaus
2 ts røkt paprika
2 ts persille
2 ts løkpulver
Salt og pepper etter smak
Salat:
2 dl couscous
Sitronsaft
Persille
Salt og pepper
1/2 hjertesalat
1 tomat
1/2 agurk
1 gulrot
Slik gjør du:
Legg de knusktørre biffene i varmt vann, la trekke så lenge som mulig. Jeg lot de ligge i en boks med lokk i omtrent en time. Pass på at de er helt dekket av vann.
Varm olje i en stekepanne med høye kanter. Klem ut så mye vann du klarer av soyabiffene, de bør være ganske elastiske nå, så du trenger ikke være redd for å knuse dem. Stek de i den varme oljen i et par minutter. Bland sammen marinaden, og ha over. Stek til de er litt crispy utenpå, men pass på at de ikke blir brent. Et godt tips er å snu de ofte.
Kok couscousen slik det står på pakken, ha over i en stor bolle og bland i sitronsaft, persille, salt og pepper etter smak. Den skal være litt syrlig, slik at retten ikke føles for tung.
Riv salaten med hendene, kutt tomat og agurk i tynne båter. Gulroten kan du skjære med en ostehøvel eller en skreller. Skjær den ferdige soyaribben i strimler, og legg den i bollen sammen med grønnsakene. Bland sammen, ha soyasaus og persille på toppen før servering.
Jeg synes det var litt vanskelig i starten, og har prøvd både nøttepai, "vegisterkaker", og ferdiglaget vegetarisk juleskinke. Familien min har alltid hatt ribbe, så da jeg fant ut at man kan lage soyaribbe har jeg gitt det et forsøk. Dette er tredje gangen jeg prøver, og første gang jeg fikk det til skikkelig!
Tilbehøret jeg har her er ikke utpreget "julete", men passer godt utenfor sesong. Personlig har jeg ikke sansen for å spise tradisjonell julemat utenom desember, det sparer jeg heller til da!
Denne oppskriften er mer enn nok til to sultne voksne.
Ingredienser:
Ribben:
4 soyabiffer
Marinade:
4 ss liquid smoke
6 ss soyasaus
2 ts røkt paprika
2 ts persille
2 ts løkpulver
Salt og pepper etter smak
Salat:
2 dl couscous
Sitronsaft
Persille
Salt og pepper
1/2 hjertesalat
1 tomat
1/2 agurk
1 gulrot
Slik gjør du:
Legg de knusktørre biffene i varmt vann, la trekke så lenge som mulig. Jeg lot de ligge i en boks med lokk i omtrent en time. Pass på at de er helt dekket av vann.
Varm olje i en stekepanne med høye kanter. Klem ut så mye vann du klarer av soyabiffene, de bør være ganske elastiske nå, så du trenger ikke være redd for å knuse dem. Stek de i den varme oljen i et par minutter. Bland sammen marinaden, og ha over. Stek til de er litt crispy utenpå, men pass på at de ikke blir brent. Et godt tips er å snu de ofte.
Kok couscousen slik det står på pakken, ha over i en stor bolle og bland i sitronsaft, persille, salt og pepper etter smak. Den skal være litt syrlig, slik at retten ikke føles for tung.
Riv salaten med hendene, kutt tomat og agurk i tynne båter. Gulroten kan du skjære med en ostehøvel eller en skreller. Skjær den ferdige soyaribben i strimler, og legg den i bollen sammen med grønnsakene. Bland sammen, ha soyasaus og persille på toppen før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar